måndag 30 januari 2017

Veckobrev v 4


Treornas veckoblad
Hej!                                                                                                                                                                                                   Vecka 4

Skridskoförmiddagen i ishallen i tisdags blev lyckad! Alla verkade ha roligt och nu åker de flesta skridskor riktigt bra. Det var roligt att se hur glada barnen såg ut och hur mysigt de tycker det är att få packa upp den medhavda fikan efter en stund! Vi vill redan nu informera om att det blir mer skridskoåkning redan den 9/2, då hela f-4 åker till Sjöaremossen på friluftsdag. Det är bra om ni ser över skridskobehovet tills dess eftersom det på Sjöaremossen inte finns möjlighet att låna några skridskor eller hjälmar. Man kan för en billig summa hitta bra skridskor på någon av Varbergs olika second-hand butiker.

I svenska har vi arbetat vidare med våra kapitelböcker ”Den magiska dörren”. Alla klasser har nu skrivit klart kapitel ett. Parallellt har vi arbetat med alfabetisk ordning som är ett återkommande moment under svensklektionerna. Alfabetisk ordning är viktigt att kunna bl.a för att så småningom kunna slå i i olika register.

Vi jobbar med namn på olika sporter i engelskan. Vi har även sett ett avsnitt av det engelska utbildningsprogrammet ”The game”. Till nästa fredag är det engelskaläxa. Läxan är inte frivillig längre utan görs istället för matteläxan denna vecka. Fortsättningsvis kommer engelskaläxan ligga fredag till fredag var tredje vecka och då istället för matteläxan.

Vi jobbar vidare med bondestenåldern i SO. Barnen kan berätta där hemma om att vi bl.a har sett en film om stenåldersbröderna Arv och Grim och deras jakt på mat.

Vi har i några grupper också hunnit repetera lite om kristendom och judendom och också introducerat den tredje världsreligionen islam. Nästa vecka har alla hunnit ta del av religionen och vi rör oss vidare utmed tidslinjen mot bronsåldern.

Onsdagens idrottslektion var teoretisk och vi fortsatte att arbeta med vad allemansrätten innebär och vilka rättigheter och skyldigheter som gäller. Alla är väldigt duktiga!

I matematiken har vi i en del grupper hunnit börja med subtraktion med växling. Det har varit svårt för en del barn att komma ihåg alla moment i själva metoden, men de allra flesta tycks ha förstått vad det går ut på. Vi tränar vidare och så småningom kommer växlingsmetoden att automatiseras.

Trevlig helg!                                                                                                                                                                                                           
Sofia, Malin, Malin och Linda


Vecka  5 
                                                                                                                                                           
    måndag:                                             
                                                                                                 
tisdag:             Idrott.  Veckans ord 3c                                                                                                                       

     onsdag:             Idrott.
                                 Veckans ord 3a och 3b. Pojken och Tigern.
     torsdag:                                                                                                                                                                                                              

      fredag:              Engelskaläxa                                                                                                                                          
                                

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar